11
Sep 15

Pozivno pismo

Poštovani!

Pred nama je još jedna, deveta po redu manifestacija ''Hercegovački plodovi Mediterana'', koja u svom tradicionalnom terminu (30. 9. - 1. 10. 2016.) predstavlja krunu uloženoga cjelogodišnjega rada i truda naših proizvođača prezentirajući i promovirajući njihove jedre plodove i prerađevine.


 

Pored uobičajenih vrhunskih i kvalitetnih plodova, posjetitelji će tijekom manifestacije imati priliku uživati i u raskošnoj paleti aromatičnog i ljekovitog bilja, kao i drugih proizvoda koji će biti izloženi.

Posebno mjesto unutar sajamskog programa imat će smilje, koje je zauzelo primat vodeće biljke u Hercegovini. Naime, ubralo se i preradilo cca 1000 tona smilja, što je svakako donijelo solidan profit već u prvoj godini zasađene biljke, ali se to smatra tek početkom sadnje i proizvodnje ljekovitih i eteričnih ulja, te se predviđa da će prinosi biti veći za 5 – 6 puta. Također se procjenjuje da je pripremljeno i zasađeno cca 2000 hektara smilja.

S druge strane, i ove se godine nastavlja praksa nepodržavanja od strane države sadnje voćnih mediteranskih kultura (šipak-nar, smokva i maslina), uz izuzetak činjenice da je u pripremi projekt 1000 hektara maslina sa španjolskim investitorom. Ovome projektu će stoga također biti posvećen poseban dio sajamskoga programa.

S obzirom na izvanrednu ponudu događaja i asortiman izložbenih eksponata, te mogućnost nabavke plodova vrhunskog kvaliteta i drugih proizvoda, očekujemo Vašu nazočnost i uobičajeno ugodno druženje.

Dobrodošli!